Ομελέτα από την Αργυρώ.
Συνταγή για ομελέτα στο τηγάνι αφράτη, με τυρί
Υλικά
3 αυγά μεγάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κομμάτι βούτυρο (5 γρ.)
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. τυρί (φέτα ή κασέρι)
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για την ομελετα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά, να ενωθεί πλήρως το ασπράδι με το κρόκο
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μόλις ρίξουμε την ομελέτα στο τηγάνι με ένα πιρούνι τραβάμε από έξω προς τα μέσα τα υλικά, ώστε να ανοίγουμε τρύπες στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζει να σταθεροποιείται η ομελέτα και να στεγνώνει η επιφάνεια της.
Αν μείνει λίγο υγρό αυγό επάνω το απλώνουμε στην επιφάνεια να στεγνώσει.
Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 3′.
Μόλις στεγνώσει η επιφάνεια της ομελέτας πασπαλίζουμε με τυρί φέτα ή κασέρι ή όποιο τυρί θέλουμε, στη μισή πλευρά μόνο.
Γέρνουμε λίγο το τηγάνι και διπλώνουμε την ομελέτα στα 2. Με τη ζέστη στη καρδιά της λιώνει το τυρί και γίνεται μαστιχωτό.
Αδειάζουμε τη φουσκωτή ομελέτα με τυρί σε ένα πιάτο.
ΠΗΓΗ: www.argiro.gr