Πόσοι δεν έχουμε βρεθεί στη θέση, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να θέλουμε να ξεπαγώσουμε κρέας από την κατάψυξη ώστε να το μαγειρέψουμε, αλλά είναι… αργά
Σίγουρα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, ειδικά όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας τρέχουν και το μαγείρεμα είναι ένα έξτρα βάρος στην ημέρα! Γνωρίζουμε όμως ποιοι είναι οι πιο εύκολοι και κυρίως υγιεινοί τρόποι για να ξεπαγώσουμε το κρέας από τον κατάψυξη..
Οι 3 τρόποι για να ξεπαγώσουμε το κρέας εύκολα
Μέθοδος Ψυγείου: Αν και δεν είναι η πιο γρήγορη, η απόψυξη στο ψυγείο είναι η πιο ασφαλής. Μεταφέρετε το κρέας από την κατάψυξη στο ψυγείο και αφήστε το να ξεπαγώσει για 12-24 ώρες. Αυτή η μέθοδος διατηρεί το κρέας σε ασφαλή θερμοκρασία.
Μέθοδος Κρύου Νερού: Αν βιάζεστε, τοποθετήστε το κρέας σε μια σακούλα που σφραγίζει και βυθίστε το σε κρύο νερό. Αλλάξτε το νερό κάθε 30 λεπτά για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία χαμηλή. Μπορεί να πάρει 1-3 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος.
Μικροκύματα: Η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι γρήγορη, αλλά δεν είναι η ιδανική καθώς μπορεί να μαγειρέψει μερικώς το κρέας στα άκρα. Χρησιμοποιήστε τη μόνο αν πρόκειται να μαγειρέψετε το κρέας αμέσως μετά την απόψυξη.
Ο απαγορευτικός τρόπος για να αποψύξουμε το κρέας
Αποφυγή Θερμοκρασίας Δωματίου: Ποτέ μην αφήνετε το κρέας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων.